header image

Niham in se pretakam

Objavil: kony | 19.04.2011 | 2 Komentarjev |

Sem v nekem brezzračnem prostoru. Niti ne vem, kaj naj bi to točno pomenilo, vsekakor ne to, da ne bi mogla dihati, ampak kot da se gibljem v nekem prostoru, kjer ni ničesar. Le to, kar prinese vsak trenutek znova, ko pa le-ta mine, to izgine in se pojavi nekaj novega. Ne znam ravno najbolje ubesediti. Ni  nobenih posebnih čustev. Le pretakanje iz trenutka, v katerem moram kaj narediti, odreagirati, biti prisotna, v novega. Kakšni psihologi bi že znali kaj povedati.

Mogoče je to obrambni mehanizem, vendar pravzaprav ne vem pred čim. Ločitev je za mano, a se ne počutim prazno. Na, pa mi je ob tem stavku naredilo “klik”! Mogoče pa je to, kar sem prej opisala, pravzaprav neka praznina. Hm, zanimivo? Zna biti.

Je pa bilo v teh dnevih tudi pestro. V službi se stalno kaj dogaja, tako da tu pa tam zaniham s čustvi, pa tudi drugače sem imela eno pošteno nihanje. Sem namreč pred velikim osebnim projektom, o katerem bom pisala, ko bodo stvari dovolj daleč. In neomajno sem prepričana, da mi bo uspelo. Oziroma sem bila in sem ponovno. Poznate ta občutek? Ko enostavno veš, da te celo Vesolje podpira in da gredo “stvari prav”.

Vendar pa sem vmes  na obisku pri starših “padla”. Oče je  v dobri veri, da bom drugič ravnala bolj pametno, izrekel precej kritičnih besed na račun tega, kako sem speljala ločitev, pa da bi to in to morala urediti, pa se posvetovati s takim in takim odvetnikom, pa tale odvetnica, s katero sem se posvetovala, sploh ne more biti dobra, če mi je tako svetovala. Pa da se moram zavedati, da če bi bile zdaj te stvari drugače “izborjene”, bi imela boljšo pozicijo za nadaljne poteze …  Jaz dobro vem, da so stvari tekle maksimalno dobro v okviru možnosti, vendar sem se kar naenkrat znašla v nekem “spopadu”, v katerem se nisem želela boriti. Parkrat sem pojasnila določene stvari, vendar se je oče razvnel in vedno bolj sem se počutila ujeta v nekaj, kar mi zelo zelo škodi.  Po bolezni so se mi občutki za taka stanja neverjetni izostrili.  Želela sem se umakniti, vendar ni šlo. Vedno bolj sem čutila, kako iz mene odtekata tudi  trdnost in neomajna vera v pravilnost tega,  kar počnem  in kar načrtujem. Mama je čutila, kaj se dogaja, vendar ni mogla pomagati (nima besede) . Čeprav jo je oče drugi dan vprašal, če je bil mogoče preoster.

Ko sem končno uspela oditi, sem bila pobita, kot že dolgo ne! Vedela sem , da je od mene odvisno, da moram samo v sebi nekaj premakniti, pa  bom spet  verjela in zaupala, vedela, da se ne smem pustiti tako spodnesti. Ker lahko to, kar sem si zastavila, speljem samo, če sem v to absolutno prepričana! Vedela sem tudi, da oče ni imel slabih namenov, vendar mi ni to prav nič pomagalo. Trajalo je skoraj cel teden,  potem pa sem se, posebno po enem zdravilnem pogovoru z mamo, le postavila nazaj (oz. naprej) “na mesto”. In zdaj spet vem, da je in bo vse v redu!

Vir: http://www.os-hpuhar.si/Fotografije%20izdelkov%20uencev

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Narazen, Vsakdan

Odzivi

Draga Kony,

strašno sem radovedna kakšen projekt pripravljaš in komaj čakam, da bom brala o njem. Tudi jaz včasih začutim, da me vesolje podpira in mi ne more spodleteti; ampak gotovost ne pride sama od sebe, pač pa vedno na osnovi mojega “miganja”, kadar je v pravo smer.

Tvoji občutki brezzračnosti me spominjajo na čas po porodu. Ker si tudi ti mama, boš razumela. Praznina, utrujenost, in hkrati začetek novega, zelo močnega obdobja. In ker hormoni harajo po telesu, smo bolj občutljivi. Ti je znano? Pa se tudi to obdobje, tako kot vsako, prej ali slej pretoči v bolj stabilno in oblikovano. Vse je in bo OK :)

Želim ti vse dobro,
Bojca

Draga Bojca,

dobro si zadela .. Praznina, hkrati pa začetek novega obdobja (ko ne veš še, kaj te čaka). In občutljivost. Takrat zaradi hormonov, zdaj zaradi prelomnih dogodkov (pa tudi hormonov, samo drugačnih, he he).

Hvala, hvala, lepo je, ko ima človek podporo in spodbudo! Res dobro! Gremo naprej “migat”, ker smer je prava!!!! (imaš prav, zaradi tega pride gotovost in tudi podpora).

Bodi dobro in hvala Ti,

Kony

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije