header image

Step by step

Objavil: kony | 23.04.2011 | 6 Komentarjev |

Življenje je spet steklo po prijaznejših kolesnicah.

Spet sem stara optimistična Kony, taka kot se poznam in kot se dobro počutim v svoji koži.

Kupila sem nekaj sadik (ko bom “velika”, si jih bom tudi sama pridelala, ampak zdaj še ni ta čas), tako da si bom na moj novi vrtiček posadila nekaj paradižnikov, bučk, malancanov, pa baziliko, drobnjak, da bodo delali družbo solatki, ki že kuka na plano, grahu, jagodam …  Počakala bom do nedelje, ko so po Mariji Thun ugodni dnevi in jih posadila. Potem pa gledala, kako rastejo in upam, bogato rodijo!

Pri starših je spet vse po starem in smo spet “prijatelji” (saj sploh nismo nehali biti, le malo sva se zapletla zadnjič z očetom).

Doma je tudi vse po starem – Nekočjebilmojmož grdo gleda, ampk Bog pomagaj, nekoč bo tudi tega konec. Počasi, step by step, vse ob svojem času. En Otrok je že šel od doma za par dni, in sicer s svojim športnim klubom, drugi pa bo odpeketal čez nekaj dni s šolo. Letos pa sem prišla na vrsto tudi jaz   (sem se sama pri sebi malo zrinila naprej) in grem  na en lep potep, tako da me nekaj časa ne bo na mojem pašniku in si bom ogledala še kakšnega drugega. Glede na dogajanje v bližnji preteklosti (ločitev, kar nekaj izpadov Nekočjebil…a, moja čustvena občutljivost), je to potepanje prišlo ravno ob pravem času, da malo napolnim psihične akumulatorje.

Lepe praznike želim tudi Vam! :smile:

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Narazen, Vrt, Vsakdan

Odzivi

Ravno sem prišla z vrta (tudi jaz ubogam Marijo Thun), se spravila na kavč s kozarcem soka in pomislila, da bi šla malo pogledat na tvoj pašnik. Si pa resno zastavila na vrtu! Grem stavit, da uživajo pi tebi.

Lepo, da se ti je življenje umirilo in si zadovoljna. Grdogledeži (isto velja za zavistneže in opravljivce) najbolj škodijo samim sebi (in prej ko to spoznajo, bolje zanje, če pa ne, pa tudi prav) drugim pa le in samo toliko, kolikor to pustimo. Je fino bit pameten v teoriji, v praksi ni vedno tako lahko :)

Zadnjič si pisala o projektu zase… tudi jaz bi nekaj rada, točno vem, kaj, pa me malo dvom gloda… saj poznaš, ne? Vsekako pa uživaj, lepo se imej in počni stvari, ki te bodo napolnile z energijo in lepimi spomini. Zadnjič sem se v službi hecala (pa resno mislila): Lajf iz bjutiful!; pa je 22 let mlajša sodelavka rekla, včasih, ja. Sem rekla; ne včasih, olvejs!

Tudi jaz ti želim lepe praznike,
Bojca

O, Bojca, preden jutri odpotujem …

Na vrtu – joj, resno zastavila, ja, ampak tako nesistematično. Ker se dogaja toliko drugega, tako da kar nekaj flikam, lovim dneve , lovim semena, sadike, pa kaj gre zdaj notri, pa joj, tukaj nimam kam stopit, pa … ali so to dobri sosedi, pa ali bo ta nežna sadikica preživela mojo zemljo ??? Ko pa se hočem kaj “obsodit”, pa se vedno spomnim nate in si rečem: opazuj in se uči in kakšno stvar boš drugo leto naredila boljše, saj ne bo konec sveta … Sem se zadnjič smejala, sem spet brala tvoj blog bolj od začetka in sem videla, da imam kakšen “problem” tak kot si ga imela ti; npr. spraševala si se, kako boš vedela, če je ven pokukala rastlinica iz semena, ki si ga posejala ti , ali je plevel ?… In sem si spet oddahnila, saj ne morem takoj pojesti vsega znanja … In ko sva že pri tem, sem ti želela 28. 4. voščiti za prvi rojstni dan tvojega super bloga, pa bom odsotna (tudi od računalnikov), tako da ti kar zdaj voščim Vse najboljše za prvo svečko IN SAMO TAKO NAPREJ!!! :smile:

Projekt, mogoče nisem izbrala najboljše besede, ne gre za nekaj ustvarjalnega, velik (ogromen) je po drugih dimenzijah. No ja, končno bom morala biti kar ustvarjalna, da ga realiziram. Zaenkrat še držim energijo okoli njega (zato ga ne obelodanim), da jo bo veliko pri realizaciji!!!

Če bi nekaj rada, kar v to smer! Če se da, si pusti določeno sigurnost, ali pa začni z malimi koraki (se mi zdi, da si mogoče že začela). “Če si nekaj želiš, te celo vesolje podpira v tem,” sem nekje prebrala in mislim, da to drži. In to, kar si želimo, je vedno prav (razen, če s tem ne škodujemo drugim, ampak vem, da pri tebi ni tako!). Včasih ima “Born to create” kakšen dober post o teh stvareh, ampak tako hitro objavlja in toliko ima napisanega, da se človek hitro zgubi (imam link na njegov blog pri povezavah, tu v komentarjih pa ne znam dati). Mogoče, če si boš vzela čas, poiščeš kaj pod “poslanstvo …

Kar se pa tiče “lajf is bjutiful”, pa se meni zdi, da bi pred 22 leti mogoče tudi jaz rekla, da včasih, zdaj pa vem, da “olvejs” :wink: Čeprav včasih še malo zagusti, ampak še vedno is bjutiful in staršno zanimiv!

Služba? Ali si zamenjala ali šla na novo? Pred časom se spomnim, da si se potegovala za eno in se mi je zdelo, da si doma.

Bodi mi skrajno dobro in uživaj!Lajf is bjutiful.
Kony

Draga Kony,

bravo za nesistematičnost! Ker če smo preveč sistematični, pozabimo poslušat in gledat naravo. Drži, da če hočemo kršit pravila, se jih moramo najprej naučit; ampak nikjer ne piše, v kakšnem vrstnem redu.

Hvala za čestitko za 1. rojstni dan! Si me spomnila, bom proslavila (in se spomnila tudi nate). Najbolj od vsega sem vesela, če koga z blogom spravim v smeh; ker smeh je vse, potem se sprostimo, vse je lažje in lepše, bolj zabavno, sončno. Zato sem začela pisat blog, da bi vrtovi prinesli smeh in dobro voljo, mir in zavetje in božanje duše (za takrat, ko smo v malo slabši koži), dovoljenje za učenje, otroško navdušenje in telebanske poskuse s srečnim koncem, ne pa bolečine v križu in še eno službo več :) Ker takšen vrt je še veliko več kot zgolj doma pridelana solata in rdeča pesa…

Hvala za vse besede in misli, bom šla gledat na Born to create po navdih. Še nekajkrat te bom brala, že vidim :) Ja, službo imam pa res novo; nekaj novega pa hkrati logično nadaljevanje. Drži, da ni naključij.

Tudi jaz bom tebi rekla: SAMO TAKO NAPREJ!!! in LAJF IS BJUTIFUL! OLVEJS!

Lepo potuj, uživaj in potem se vrni in spet kaj lepega napiši!

Bojca

:smile:

Uf, me nekaj časa ni bilo, pa najdem že ločeno Kony, ki se počuti svobodno in si privošči prave počitnice, medtem ko njene sadike veselo rastejo… Plosk, plosk.
Jaz sem najbolj sistematičen človek, kar jih poznam, letos sem prvič začela delati svoj vrt in… ne morem verjeti, kako nesistematično!!! Zgodilo se mi je že, da sem čez čebulo in korenček posejala ene rože, danes sem semenčka kapucink in bučk potaknila eno čez drugo, pismo, pa sem hotela tja fižol. Najbolj neverjetno pa je, da se mi vse to zdi navdušujoče. Prvič v življenju imam občutek, da me nekdo sprejema brez sojenja. Zdi se mi, da bo zemlja sprejela tudi moje napake, da se bo že nekako izteklo, da bo za vse prav. Če ne letos, pa drugo leto. Kako odrešujoče je delati v takem okolju. Čepim v vrtu, buljim v rastlinice, pomakam prste v zemljo samo zato, da jo čutim… No, hočem povedati, da razumem tvoje veselje z vrtom.
Zdaj grem pa gledat, kaj je to Bojcin blog…

Super! tako tudi jaz pravim, kar bo letos “narobe”, bom pa drugo leto popravila. Npr. posejala več prve solatke in redkvic, pa korenčka (no to še vse lahko, ampak bi rada že imela zunaj ..) Se mi je zdelo, kot da mi bo manjkalo prostora, zdaj pa imam ene predele prazne (sicer pa je še čas, le jaz ga imam jaz zdaj bolj malo).

Bojcin blog pa je “Permakultura za telebane”, imam ga v povezavah. Jaz sem se pri njej navdušila za permakulturo, zdaj pa poskušam …

http://permakulturazatelebane.wordpress.com/

Uživaj z zemljico :wink:

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije