header image

Kupčkanje

Objavil: kony | 21.06.2014 | 3 Komentarjev |

Rada delam red iz nereda. Včasih prostovoljno, včasih “silom prilike”. Nekako enkrat na teden (beri: ko se že težko zapira) vržem iz denarnice vse račune, odprem toshl.com in vpišem vse izdatke. Čeprav je aplikacija v angleščini (pa čeprav so jo naredili slovenski fantje), mi že več kot leto pomaga pri vodenju osebnih financ. Stvar je izredno enostavna in pregledna in končno dobro vem, koliko in kam gre moj denar.  In ves čas vem, koliko ga lahko še porabim, da ne bom porabila več, kot dobim. Ker se zdaj z eno plačo in z veliiiikim kreditom (je bilo treba izplačati Bivšemu pol hiše),  ne morem (več) hecat´.  Skratka, odkar imam Toshl, imam finance veliko bolj pod kontrolo. Danes pa  namesto kupčka računov  iz denarnice – na mizi kupček zmečkanih  računov, ki sem jih že vpisala in bodo vsak hip romali v koš za smeti.

Čaka me še nekaj kup(čk)ov.

Kup perila za zlikat – to bom jutri (upam, da vsega). Trije stroji se še sušijo na balkonu, nekaj barvnih kupov umazanega perila je še za oprati, rdeč, siv, temno plavo-črn.

Zunaj me čaka kup graha, ki mu je postalo prevroče in sem ga porezala. Treba je najprej narediti kupček strokov, potem pa jih seveda še oluščiti. Kupček grahovih kroglic bo precej manjši, se ga bo pa dalo skuhati in pojesti. Njama …

Danes sem z delovne mize v sobi pospravila nekaj papirnatih kupov, šolskih (kontrolke, priprave, članki …), vložila v fascikle razne izvide, sporočila zavarovalnic, izpiske o plači in še kakšne papirje, ki so na kupu končno dočakali, da je napočil ta trenutek. Ker v sobo ne hodi nihče, razen mene, si lahko privoščim kakšen kup(ček) več, kot v bivalnih prostorih, kjer sem prav tako danes pograbila en kup reklamne pošte in jo odložila v škatlo za papirnate odpadke. Po dolgem času jih nisem pregledala. Navadno si vzamem čas (to kar redno delam) in pogledam, kaj lahko kupim ceneje, danes pa sem privarčevala tako, da nisem niti pogledala, kaj je ceneje. Kup papirja in kup embalaže sta Otroka odpeljala na bližnji ekološki otok, ko sta šla k Očetu na kosilo.

Tudi kupček radiča in solate me še čaka, da ju očistim. Kdor čaka, dočaka …

Kar nekaj kupom je danes odklenkalo, nekaterim pa še bo. In tako iz dneva v dan.

Saj jih rada urejam, le tako hitro nastajajo … Bog ne daj, da jih predolgo pustiš, takrat zaživijo svoje življenje in te zadušijo …

Kaj pa pravijo vaši kup(čk)i?

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Vsakdan

Odzivi

Podobne kupčke imam tudi sama.
S tem, da sem povrh vsega še en tak kupčkar/hrček… ki se morem vsake toliko časa razjeziti in odvreči vso tisto šaro, ki jo šparam za vsak slučaj (ki skoraj nikoli ne pride… ali pa pride kmalu za tem, ko vržem vse v odpad)
Toshl sem si enkrat že naložila, potem pa nisem bila dovolj disciplinirana za redno vpisovanje :(

:smile:

Carsko!

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije