header image

Poletje

Objavil: kony | 11.08.2015 | 6 Komentarjev |

Četrti vročinski val gre menda proti koncu.

Dopust gre (brez menda) proti koncu.

Poletni vrt gre proti koncu.

Četrti vročinski val gre menda proti koncu. Vročino sem reševala s klimo. Nobenega posebnega dopusta, kopanja v toplem morju (razen parkrat), nobenih gorskih počitnic. Trije dnevi v gozdnem hladu v stari brunarici staršev, to je bilo odlično, vendar kratko.

Dopust gre (brez menda) proti koncu. Letos so mi počitnice spolzele med prsti bolj kot lani. Razlog: pomanjkanje organizacije, zavzetosti, pomanjkanje financ (razbili smo avto). Misli že uhajajo k prihodnjemu tednu, ko v šoli intenzivno začnemo. V hlastanju za zadnjimi brezskrbnimi dnevi in predvsem tem, da bi bili malo drugačni, mi je uspelo skočiti parkrat do morja in za par dni zajeti zrak v gozd. V gozd si je pravzaprav želel mlajši Otrok pa sva šla. Težko se spravim, potem ko sem tam, bi pa kar ostala. Vendar se začne mladina brez družbe hitro dolgočasiti, zato ni trajalo prav dolgo. Sami pa mi ni za biti … Do morja sva skočili s prijateljico, ki se je morala soočiti z izgubo precej mlajše sestrične zaradi redke bolezni. Vprašanja, zakaj smrt izbira tudi mlajše ljudi in pušča majhne otroke brez matere in starše brez hčerke, so ostala neodgovorjena, za odtenek lažje pa ji je bilo preživeti dan, dva izven stanovanja. Morje tudi, kot da razume in tolaži. Ne sili te k zanikanju, sprejme in oblije tvojo žalost ter dovoli, da jo nekaj pustiš v njem.

Poletni vrt gre proti koncu. Še nekaj rastlin na vrtu hvaležno sprejema vodo, vendar jih ni prav veliko. Bučke, kumare, tudi blitva se še obraste. Paradižniki so letos hudo zboleli in ni več veliko videti od njih. Pravzaprav bi jih morala že dati ven, pa čakam še tistih par plodov, ki zeleni visijo s kakšnega stebla. Lani, ko zaradi deževnega poletja niso skoraj nikomur uspevali, sem jih imela sama polno, letos pa, ko jih imajo vsi več kot preveč, pri nas umirajo. Razveseljuje me bazilika, letos prav krasno raste in vsak dan si jo izdatno natrgam v paradižnikovo solato. Otroka je na žalost ne marata, jo pa toliko bolj hvali Sanja Lončar v Ščepcu rešitve (kraljevo zelišče – stari Grki, sveta rastlina – Indija, ipd)

V vsakem koncu je že zametek novega začetka. Poletja in vročine bo konec, prišel bo meni najljubši letni čas, jesen. Dopusta bo konec, prišle bodo nove naloge, novi sodelavci, novi dijaki … Na vrtu na par gredicah že čaka pripravljena zemlja za nove sadike in setve. Čim bo konec najhujše vročine, bodo šle nove rastlinice vanjo. In tako znova in znova naprej, spirala se nikoli ne sklene … Tudi deček, ki je ostal brez mame, bo živel naprej. Hudo bo, vendar življenje vedno premaga smrt. Slej kot prej. Tako ali drugače.

Vir: http://www.yessy.com/Maureen1947/gallery.html?i=28395

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Vrt, Vsakdan

Odzivi

Blizu mi je tvoje pisanje. Globoko, razmišljujoče, se me dotakne. Šola tudi nas čaka, moj najmlajši, skoraj 13.letnik gre v 8. razred. Počasi se prebujajo hormončki, tako kot pri mamici počasi ugašajo. Tudi to je življenje. Moj čas je poletje, vendar se veselim tudi jeseni, ki zna biti tako zelo lepa s svojim šepetom listov in toplimi poslavljajočimi se žarki. Bodi lepo.

Hvala!
Srečno šolsko leto vama želim, s čim manj travmami! Ja, hormončki so pestra stvar … Ampak mamici pa sigurno še ne ugašajo, vsaj ne bi smeli :smile:
Tudi tebi vse lepo.

Rodila sem ga pri 40.ih, zato je tole z mojimi hormoni kar zgodba. S pomočjo prave ginekologinje in bioidentičnih hormonov se mi je izšlo, drugače bi se mi pa zmešalo.
Tudi ti bodi lepo.

To pa je potem res drugače. Super, da se je tako lepo izzšlo. Tudi jaz sem bila mama bolj pozno, ne sicer toliko, pa vendarle: pri 34 in 37-ih. Življenju zelo, zelo hvaležna za materinstvo …

Moj prvi sin me je osrečil pri 27-ih, ravno v četrtek bo praznoval 26 let (kar ne morem verjeti), mali pa je privekal 13 let kasneje. Tudi sama sem hvaležna za materinstvo, dve najlepši stvari, ki sta se mi zgodili v življenju. Hvaležna zanju.
Bodi lepo.

:smile:

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije