header image

Čira čara po decembru

Objavil: kony | 5.12.2015 | Brez komentarjev |

Nekako so se vse silnice (ali kaj podobnega) poklopile, da sedim v miru in se čudim času, ki se je skoraj ustavil.  Skozi okno me dodatno umirja slika, ki jo ustvarjajo zahajajoče sonce, grički v rahli meglici in nebo, polno nežno pastelnih barv vseh mogočih mehkih oblik. Ne vem točno, kako se mi je uspelo zriniti skozi špranjo neprestanega hitenja in obveznosti (tudi danes sem si jih zastavila milijon) in zdaj tu sedim, zlita z vsem, kar je.

Zadnje čase je pravzaprav ves čas precej divje. Dela veliko, zunanjih neprijetnih informacij veliko, sebe malo. Ni časa. Pravzaprav ni zavedanja, da čas je, da pa je potrebna reorganizacija. December bi lahko bil izziv. Zame ni bolj divjega meseca. Poleg službe in vsakodnevnih obveznosti je treba  decembra znati čarati. Treba je v hišo pričarati praznično vzdušje, treba jo je napolniti z vonjem po piškotih, že v začetku meseca je treba ujeti Miklavža (pravi čas misli, načrtuj, kupi), dan pred Božičem ima eden od staršev rojstni dan, tisti dan je treba iz službe skočiti na praznovanje in imeti pripravljena in zavita vsa darila, saj se vidimo v širšem krogu, nečak, svakinja, brat, naši … In vedno znova me preseneti – kar naenkrat je ta dan tukaj, potem pa dirjam in kupujem razne neumnosti. Pa servis za avto, tehnični, registracija. Veseli december?

Zjutraj vzamem koledar, ki kaže cel mesec (drugače pišem v tistega z enim tednom) in začnem malo načrtovati. Kdaj jelka, kdaj piškoti, kdaj začeti s pripravami na rojstni dan, kdaj pripraviti darila … O, se že boljše počutim! Potem vzamem za prihodnji teden bel list, napišem dneve in vpišem opravke. Oh, še boljše se počutim. Napišem imena in iščem ideje za darila. Nič večjega, ni denarja, pa vendar brez daril ne gre. Aha, to bi šlo, zraven pa lahko naredim še to malenkost. Ok, to bi šlo. Vpišem v mesečni načrt. Res mi odleže. Mogoče pa še bo kaj iz tega meseca!

Sonce je zašlo, nekaj sivo-roza barve se še vleče nad obzorjem, čarobnost prejšnjega trenutka je sicer izginila, ga je pa zamenjalo spoznanje, da lahko, če se tako odločim, čaram sama. Pa dajmo! Začarajmo ta december, da nas ne bo zadušil s svojimi pričakovanji. Vzemimo si nekaj trenutkov časa, razmislimo, kaj bi lahko podarili kljub skromnim sredstvom, začutimo sebe in bližnje. Če se ustavimo, vedno dobimo dobro idejo. In ne pozabimo na tiste, ki si lahko privoščijo še manj kot mi. Bodimo vsaj  malček dobrodelni, saj ni treba veliko, saj veste, zrno na zrno …

Želim vam čaroben december! Verjetno globoko v sebi vsi vemo, da ne potrebujemo veliko, le to, kar imamo, moramo malo reorganizirati. Jaz bom.

Vir: http://bonatura.si/p/127

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Vsakdan

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije